Mötley Crüe

Mötley Crüe är ett amerikansk glam metal band som skapades den 17de januari 1981 i Los Angeles, California. De fyra medlemmarna är Nikki Sixx (bas), Tommy Lee (trummis), Vince Neil (sångare) och Mick Mars (gitarrist). Men 1992 släppte Mötley Crüe en skiva med John Corabi som sångare. De har delade meningar om Vince slutade eller om han fick sparken, då alla säger olika. Deras första album heter ”Too fast for love” (släpptes november 1981) och producerades på deras egna skivbolag ”Leathür Records”, skivan sålde 20 tusen kopior och ledde till ett skivkontrakt med Elektra Records (tidigt 1982). Första albumet släpptes en andra gång via Elektra den 20de augusti 1982.

Under 80-talet hade bandet många hit skivor, shout at the devil (1983), theater of pain (1985) och girls girls girls (1987). I slutet av 80-talet när bandet blivit nyktra släppte de skivan Dr. Feelgood (1989), den blev nummer 1 på topplistan i USA och höll platsen i 114 dagar.

Under 2011 fram till 2015 var Mötley Crüe på sin sista turné, den avslutades i L.A på nyårsafton 2015. Bandet har nu lagt ner och alla medlemmar säger att de inte kommer återförenas. Nikki Sixx är nu ute på turné med sitt nya band Sixx A.M som bildades 2007 och har just nu 5 skivor (18 november 2016). Vince Neil turnerar som solo artist och Tommy och Mick skriver musik med/till andra band.

Mötley Crüe är ökända för sin livsstil, de tog ”sex, drugs and rock’n’roll” till en ny nivå. Är man intresserad av deras liv och mer exakt vad de gjorde rekommenderar jag boken ”the dirt”. Där finns det många historier ifrån deras liv innan och efter de blev rockstjärnor. Andra böcker som finns är ”tattoos and tequila” om Vince Neil, ”Tommy land” om Tommy Lee och ”the heroin diaries” om Nikki Sixx och även en bok om fotografi och livet skriven av Nikki som heter ”this is gonna hurt”. Om ni är intresserade kan jag skriva recensioner om böckerna och om ni har några frågor om dem skriv gärna! Böckerna är inte något för känsliga personer.

Musik Video

Jag tänkte också dela med mig av några bilder ifrån när jag såg Mötley Crüe på Sweden Rock och Friends Arena 2015.

Som en extra bonus kommer bilder ifrån Sixx A.M på Sweden Rock 2016 och en bild när jag träffade Nikki Sixx

Källor: en.wikipedia.org/wiki/Mötley_Crüe , en.wikipedia.org/wiki/Sixx:A.M

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s