Paramore

3155530529_9842175bd9_o.jpg

Paramore är ett amerikanskt rockband men som räknas som emo. De bildades i Franklin, Tennessee 2004 och är aktiva än idag. För tillfället består bandet utav Haley Williams, Taylor York Zac Farro.

De originella medlemmarna i bandet var Hayley Williams, Josh och Zac Farro och Jeremy Davis, men efter ett tag anslöt sig Hayleys granne Jason Bynum till bandet. Davis har senare berättat att han var tveksam till att bandet skulle lyckas då Hayley endast var tolv år vid det tillfället, men deras första träning gick väldigt bra. Tillsammans valde de namnet Paramore, som kom ifrån en utav bandmedlemmarnas mammas flicknamn, dvs hennes efternamn innan hon gifte sig.

3980603290_0a014d17a2_o.jpg

Bandet släppte sitt debutalbum ”All we know is falling” den 26 juli 2005 och den klättrade snart på listor och hamnade på plats nummer åtta på UK Rock Chart. Den var starkt influerad av att Jeremy Davis lämnat bandet strax efter albumets inspelningen börjat av personliga skäl, något som han senare avslöjat att han ångrat på direkten och att han därför blivit överlycklig när han fick förfrågan att komma tillbaka fem månader senare. På albumets framsida kan man se att hans lämningen av bandet påverkade dem då det föreställer en soffa med en skugga som går därifrån. Skuggan symboliserade Jeremy Davis och hur han lämnade en tom plats efter sig,

Deras andra album var RIOT och under sin första vecka såldes 44 000 exemplar i USA, och deras låt Misery Business ledde till att deras genombrott utanför Amerika medan låten Decode blev den officiella singeln för filmen Twilights soundtrack. Under den perioden anslöt sig Taylor York till bandet.

Den 18 december 2010 så lämnade Josh Farro och Zac Farro bandet, deras sista spelningen hade skett 6 dagar tidigare i Orlando. Medan informationen om splittringen kom då så hade de två bröderna redan månader innan fattat det beslutet. Fem år senare lämnade Jeremy Davis åter igen bandet.

I början av 2016 informerade Hayley via sin twitter att bandet höll på att skriva låtarna till deras femte album. Zac Farro återvände även till bandet som tillfällig trummis och har sen andra februari 2017 åter igen blivit en officiell medlem trots att han tidigare sagt att det endast. Det går även rykten om att bandet kommer ha en världsturné under slutet av 2018, men ingenting är bestämt och för tillfället fortsätter det vara rykten tills de bekräftas eller förnekas.

Musikinspiration

Paramore räknas som ett så kallat emoband, då emos generellt sätt lyssnar på deras musik men deras stil kan även betecknas under genrer som: alternativ rock, pop punk, emo pop etc. Deras musik har förändrats lite genom året då den växer med sina medlemmar

Medlemmar

Hayley Williams (2004-): sång, keyboard, piano
Taylor York (2007-): Rytmgitarr, bakgrundssång, keyboard, gitarr, trummor.
Zac Farro (2004-2010, 2017-): Trummor.

Tidigare medlemmar

Josh Farro (2004-2010) – gitarr, bakgrundssång
Jeremy Davis (2004-2015) – basgitarr
Jason Bynum (2004-2005) – rytmgitarr, bakgrundssång
John Hembree (2005) – basgitarr
Hunter Lamb (2005-2007) – Rytmgitarr, bakgrundssång.

Källor:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Paramore
https://en.wikipedia.org/wiki/Paramore#Band_members
http://www.nme.com/news/music/paramore-new-album-update-1937142
http://en.mediamass.net/people/paramore/new-album.html

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s