Tips inför festivaler

Nästan alla band gör någon gång en turné och det är inte ovanligt att ånga band blir bokade inför festivaler, så för eran hjälp har vi satt ihop en liten lista över saker att ha med sig och tänka på när du ska på festival.

1, Ha med våtservetter. Att kunna torka händerna innan du äter eller om du spilt något över dig kan vara bra, och de kan även hjälpa till att torka bort smink eller blod om du är klumpig och skadar dig (i det fallet kan plåster vara bra att också ha). Det finns inte heller alltid rinnande vatten och tvål, bättre att ta det säkra framför det osäkra

2, Kontanter. Att ha lösa pengar kan vara bra, det är inte garanterat att det finns en kortläsare eller att den fungerar.

3, Regnponcho. Att stå på en festival i regn är inte särskilt kul, du blir blöt och kall. Men med en regnponcho så håller du dig inte bara lite mer varm men du förbli torr och kan fortsätta njuta av musiken. Paraplyn är dessutom förbjudna på själva festivalområdet. Om du inte hittar en hemma så finns de att köpa på festivalerna.

4, Öronproppar kan inte bara vara bra ifall det är en övernattningsfestival, men även ifall du råkar stå nära högtalarna. Musiken må vara bra men du vill kunna höra något när du åker hem

5, Solglasögon. Chansen att det är soligt är lika stor som att det regnar, och att slippa kisa i det starka ljuset kan rädda dig från en huvudvärk eller att överanstränga dina ögon. Utöver det ser du även väldigt bra ut i det 😉

6, Portable charger. Finns det något hemskare än att vara på en festival och se det favoritband för att inse att din mobil har dött och du inte kan filma eller ta foton på dem? Oroa er inte, med en portable charger kan du ladda din mobil och ta så många foton du vill. Du slipper även köerna till eventuella eluttag på området.

7, Ta med ID.  Om du är 18+ och vill kunna dricka alkohol så ta med legitimation, du kan även kolla i förväg vilket system de har för försäljningen, på vissa finns det bara s.k ”öltält” medan du på andra kan gå omkring med alkoholen på området.

8, En flaska att ha vatten i om det finns rinnande vatten på området. Att ha vatten med dig är en bra idé, du slipper bli uttorkad men du behöver inte heller lämna platsen framför scenen du vaktat för att vara så nära ditt favoritband som möjligt, ifall du blir törstig är det bara att plocka fram flaskan du var smart nog att ta med dig.

9, Reserv toapapper – du vet aldrig ifall pappret på dassen kommer ta slut, tänk på att det är hundratals, om inte tusentals andra som också kommer bli nödiga. Lägg för säkerhets skull ner lite avrivet papper, du kan självklart torka dig med våtservetterna i nödfall, men det är inte lika trevligt.

10, Tjocktröja/Jacka. Vädret må vara fint på dagen, men vi kan garantera att så fort solen gått ner kommer temperaturen sjunka och att ha en tröja att dra på sig kommer vara bland det bästa som finns i det ögonblicket. En del har även filt eller poncho.

11, Värktabletter. Låt inte en huvudvärk förstöra din upplevelse och ha med dig tabletter så du kan slippa huvudvärken och istället fortsätta njuta av musikalen.

12, Papper och penna. Du vet aldrig ifall du skulle råka stöta ihop med din idol som du vill ha autograf av 😉 Att ta en snyggings telefonnummer om din mobil skulle vara död är också en möjlighet.

13, Solkräm. Dina solglasögon får dig kanske att se bra ut och skyddar dina ögon, men att stå i solen hela dagen kan leda till att du bränner dig, och du vill inte heller se ut som en panda i slutet av dagen pågrund av att solglasögonen lämnar vita ringar runt ögonen 😛

Lite andra tips som är nödvändigt, speciellt om du ska bo på campingen är

  1. Deodorant – ingen vill lukta äckligt och man vet aldrig hur tillgången till dusch är.
  2. Torrschampo – det är alltid bra att kunna rädda din frisyr efter eventuellt regn m.m
  3. Filtar!! – det kanske är varmt på dagen MEN på natten blir det svinkallt! Ta med filtar eller bjud in en snygging 😉
  4. Liten spegel – Du måste ju kunna kolla håret och sminket ibland, plus, hur ska du kunna fixa morgonfrisyren utan en spegel?
  5. Godis och annat snacks – mat säljs på området och det brukar vara hyfsade priser, men tänk om du blir hungrig när allting är stängt? Vad är bättre än att ha något gott att mumsa på mitt i natten?
  6. Kodlås – du slipper hålla reda på en nyckel och du och dina kompisar kan komma in i tältet när ni vill
  7. Engångsgrill – ett bra sätt att träffa nya personer, alla kommer samlas hos dig om du har en grill. (Men var försiktig så du inte startar en eld och kolla innan ifall det är eldförbud)
  8. Mensskydd – du vet aldrig när det behövs, för dig själv eller någon annan
  9. Kondomer – av samma anledning som ovan

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s